Helyszínek

Műteremben

Jelenleg Budapesten 2 helyszínen vállalok fotózásokat:

1.  A Stúdió 69 a XVI. kerületben található. Egy barátságos, otthonos, nagyon ízlésesen berendezett, ugyanakkor professzionálisan felszerelt műterem, nagyon sok kellékkel. Egyidejűleg kb. 4-5 fős családok, csoportok fotózására ad módot. Többen jönnétek? Beszéljük meg!

2. A Studio Lightroom Újpesten az összes ma divatos stílust felvonultatja. Az elegáns Barokk mellett ott a két lágy, krémes színekkel dekorált Bali és Vanilia Garden. De aki igazán izgalmas helyet keres, arra vár a Koa és a Greendoor műterem a sötét árnyalataival. Ebben a műteremben nagyobb létszámú csoportok fotózására is lehetőség van. Ugyanakkor egyedi portrékra, glamour fotózásokra tökéletes választás.

3. Ha nincs szükség enteriőrre, elegendő egy fehér vagy fekete stb. háttér, akkor Gödöllőn a Présház utcában is tudlak fogadni. Itt egyedi portrékat tudunk elkészíteni akár önéletrajzba, közösségi médiába stb.

Óvodában, iskolában

Lehetőség van óvodai, iskolai fotózásra. Kérhettek osztályképet, egyéni portrékat, életképeket. Igyekszem több háttérrel, több beállítással fotózni mindenkit, hogy a szülőknek valódi lehetősége legyen a képek közül választani.

A hasonló fotózások nagy előnye az árukban rejlik, hátrányuk pedig az időfaktor. 5-10 perc jut egy főre, ennyi ideje van a gyermeknek “megérkezni”, feloldódni. Persze van, akiknek ez semmilyen fennakadást nem jelent. Én is érzem, hogy 5-10 kattintás, és mindegyik kép tökéletes, tudom, hogy a szülők is nagy örömmel fogadják majd. Néhány gyermek viszont kissé nehezen oldódik számára ismeretlen helyzetben, mások csak magát a fotózást nem igazán kedvelik. Mindig szem előtt tartom, hogy legyen ideje azoknak is feloldódni, akiknek ez nehezebben megy. Ha rájuk picit több időt kell fordítani, akkor több időt kapnak. Nekem is fontos, hogy jól érezze magát a szituációban.

Először mindig a nyitottabb gyerkőcöket fotózom, addig a többiek  szemmel kísérhetik a folyamatot.

Beállított közegben bizonyos szempontból egyszerűbb, más szempontból épp hogy nehezebb kamera elé állni. Egyszerűbb, mert nem kell semmi különöset csinálni, én pedig úgyis segítek a “pózolásban”: ide tedd a kezed, oda fordítsd a lábad, nézz erre, stb. Ugyanakkor nehéz, hisz a gyermek tisztában van vele, hogy épp fotózzák: aki nehezebben oldódik, görcsös arckifejezéssel néz a fotósra. Ilyenkor nem szeretem erőltetni, hogy belenézzenek  vagy mosolyogjanak a fényképezőgépbe. Egy komoly kép is lehet örök emlék, csodás, mesélő tekintetű gyermekről.

Univerzális megoldás lehet élményfotózást tartani: a gyerekek megszokott körülmények között játszanak, barátaik, szeretett pedagógusaik körében. A legjobb, ha mindez szabadtéren történik, a természet zöldje feloldja a gátlásokat, a szabad játék élvezete pedig beszél a képekből. Gödöllőn számtalan olyan helyszín van, ahol április-májusban, ill. szeptember-októberben zöld környezetben készíthetünk oldott fotósorozatokat.

Választható/javasolt tematikák:

  • csak úgy…
  • óvodai búcsúzás, mert a csoport (egy része) ősszel kezdi az iskolát
  • elsős lettem, első napok az iskolapadban (portrék)
  • adventi készülődés (mézeskalácssütés stb., élményfotózás)
  • karácsony (akár élményfotózás, akár beállított portrék)
  • farsang (eseményfotózás)
  • húsvét (akár élményfotózás, akár beállított portrék)
  • anyák napja (portrék)
  • gyermeknap (eseményfotózás)

Szabadtéren

Szabadtéren tavasztól őszig fotózhatunk. Télen nem ideálisak a körülmények: csupaszak a fák, minden kopár, sivár, szürke. Persze, ha szerencsénk van, és gyönyörű havazást fogunk ki, akkor a tél is kiaknázható.

Szabadtéri fotózásokat elsősorban Gödöllőn vállalok. Kedvenc helyszíneim az Úrréti-tó, a Kastélypark, az Egyetem, az Erzsébet-park és a Gödöllői Arborétum. Ha máshová mennél, javasolj nyugodtan helyszínt!

Otthonotokban

Újszülött-fotózás

Az otthonotokban Szeretnéd, ha az otthonod melegében, ismerős környezetben fotóznánk? Újszülött-fotózásnál kifejezetten ajánlom, a frissen szült édesanyának is sokkal megnyugtatóbb az otthoni terep, és higiénia szempontjából is legjobb választásnak tartom. Nem csak újszülöttek esetén ajánlom a házi fotózást. Ha jó fényviszonyokkal, tágasabb terekkel rendelkező az otthonotok, viszem a fénytechnikát, és oldott közegben fotózhatunk - bármilyen témában.