Helyszínek

Műteremben

Jelenleg Budapesten a XVI. kerületben vállalok fotózásokat. A Stúdió 69 egy barátságos, otthonos, nagyon ízlésesen berendezett, ugyanakkor professzionálisan felszerelt műterem, nagyon sok kellékkel. Egyidejűleg kb. 4-5 fős családok, csoportok fotózására ad módot. Többen jönnétek? Beszéljük meg!

Ilyen karácsonyi enteriőrrel várlak titeket 2020. január 5-ig:

Szabadtéren

Nem szereted a mesterséges fényeket, a megkomponált közeget? Szabadtéren, természetes környezetben sokkal oldottabb vagy? Évszaktól, napszaktól és időjárási körülményektől függően igyekszem megfelelő helyszínt javasolni, ahol kíváncsi tekintetek elől elszigetelve, nyugodt körülmények közt dolgozhatunk. Vannak olyan fényviszonyok, melyek elrontják a képeidet, ilyen pl. tipikusan az éles fény a déli órákban, különösképpen nyáron. Ezért a fotózási időpontokat reggeli vagy kora délelőtti időszakban fogom felajánlani neked. Ha hűvösebb az időjárás, lehet, kabátban fogod, fogjátok csak jól érezni magatokat. Vedd figyelembe, hogy ha színesebb, mintásabb kabátokat viseltek, az összképnek nem fog segíteni. Találjuk ki együtt, hogy tudjuk harmonikusabbá tenni a kompozíciót!

Óvodában, iskolában

Lehetőség van óvodai, iskolai fotózásra. Kérhettek osztályképet, egyéni portrékat, életképeket. Igyekszem több háttérrel, több beállítással fotózni mindenkit, hogy a szülőknek valódi lehetősége legyen a képek közül választani.

A hasonló fotózások nagy előnye az árukban rejlik, hátrányuk pedig az időfaktor. 5-10 perc jut egy főre, ennyi ideje van a gyermeknek “megérkezni”, feloldódni. Persze van, akiknek ez semmilyen fennakadást nem jelent. Én is érzem, hogy 5-10 kattintás, és mindegyik kép tökéletes, tudom, hogy a szülők is nagy örömmel fogadják majd. Néhány gyermek viszont kissé nehezen oldódik számára ismeretlen helyzetben, mások csak magát a fotózást nem igazán kedvelik. Mindig szem előtt tartom, hogy legyen ideje azoknak is feloldódni, akiknek ez nehezebben megy. Ha rájuk picit több időt kell fordítani, akkor több időt kapnak. Nekem is fontos, hogy jól érezze magát a szituációban.

Először mindig a nyitottabb gyerkőcöket fotózom, addig a többiek  szemmel kísérhetik a folyamatot.

Beállított közegben bizonyos szempontból egyszerűbb, más szempontból épp hogy nehezebb kamera elé állni. Egyszerűbb, mert nem kell semmi különöset csinálni, én pedig úgyis segítek a “pózolásban”: ide tedd a kezed, oda fordítsd a lábad, nézz erre, stb. Ugyanakkor nehéz, hisz a gyermek tisztában van vele, hogy épp fotózzák: aki nehezebben oldódik, görcsös arckifejezéssel néz a fotósra. Ilyenkor nem szeretem erőltetni, hogy belenézzenek  vagy mosolyogjanak a fényképezőgépbe. Egy komoly kép is lehet örök emlék, csodás, mesélő tekintetű gyermekről.

Univerzális megoldás lehet élményfotózást tartani: a gyerekek megszokott körülmények között játszanak, barátaik, szeretett pedagógusaik körében. A legjobb, ha mindez szabadtéren történik, a természet zöldje feloldja a gátlásokat, a szabad játék élvezete pedig beszél a képekből. Gödöllőn számtalan olyan helyszín van, ahol április-májusban, ill. szeptember-októberben zöld környezetben készíthetünk oldott fotósorozatokat.

Választható/javasolt tematikák:

  • csak úgy…
  • óvodai búcsúzás, mert a csoport (egy része) ősszel kezdi az iskolát
  • elsős lettem, első napok az iskolapadban (portrék)
  • adventi készülődés (mézeskalácssütés stb., élményfotózás)
  • karácsony (akár élményfotózás, akár beállított portrék)
  • farsang (eseményfotózás)
  • húsvét (akár élményfotózás, akár beállított portrék)
  • anyák napja (portrék)
  • gyermeknap (eseményfotózás)

Otthonotokban

Újszülött-fotózás

Az otthonotokban Szeretnéd, ha az otthonod melegében, ismerős környezetben fotóznánk? Újszülött-fotózásnál kifejezetten ajánlom, a frissen szült édesanyának is sokkal megnyugtatóbb az otthoni terep, és higiénia szempontjából is legjobb választásnak tartom. Nem csak újszülöttek esetén ajánlom a házi fotózást. Ha jó fényviszonyokkal, tágasabb terekkel rendelkező az otthonotok, viszem a fénytechnikát, és oldott közegben fotózhatunk - bármilyen témában.